Pospremanje uspomena s godišnjeg odmora

Prije godišnjeg odmora radimo popis neophodne odjeće, rekvizita i opreme, tijekom godišnjeg odmora neumorno fotografiramo, kupujemo suvenire i stvaramo uspomene, a na koncu sve pospremamo u kartonsku kutiju i odlažemo u kut ormara, od kud put vodi u zaborav.

Pozivamo Vas da se priključite akciji Hrvatskog muzeja turizma i izvučete svoje uspomene, ali i uspomene vaših roditelja, djedova i baka iz kutija. Sunčane naočale koje desetljećima nisu vidjele danje svjetlo, fotoaparat koji se više ne proizvodi, požutjele razglednice, skije, suncobrani, fotografije, plakati, kovčezi, kupaći kostimi, amaterske video snimke snimljene na sindikalnim izletima ili jadranskim kupalištima… svi ti zaboravljeni predmeti mogu postati muzejsko blago koje priča priče o susretima koje ste doživjeli, o sretnim i nesretnim ljubavima i zaljubljenostima koje su vam se dogodile na putovanjima, o zgodama i nezgodama iz turističkih središta..

Pridružite se našoj akciji, prekopajte svoje tavane i podrume, i neka vaša putovanja postanu dio hrvatske turističke prošlosti.