10.06.2016.

Aktualno

Hrvatski muzej turizma sa svojim digitalnim katalogom: partner globalnog virtualnog muzeja turizma Muvitur

Hrvatski muzej turizma sa svojim digitalnim katalogom: partner globalnog virtualnog muzeja turizma Muvitur

muviturMuvitur je globalni virtualni muzej turizma čiji je autor portugalski Institut za turizam i hotelske studije. Digitalni katalog odabranih predmeta iz zbirki Hrvatskog muzeja turizma dio je ovog projekta koji na europskoj razini okuplja kulturnu baštinu o turizmu čime je vrijedna građa Hrvatskog muzeja turizma pozicionirana i u europskom kontekstu te predstavlja važan doprinos promociji hrvatskog turizma.

Internet stranica Virtualnog muzeja turizma (http://muvitur.eshte.pt/en/project) je objavljena 2.6.2016. i dostupna javnosti za brzo i jednostavno pretraživanje odabranih predmeta međunarodnih muzejskih zbirki iz područja turizma, s ciljem da građa vezana uz turizam, dokolicu i primanje gostiju bude vidljivija i lakše dostupna, da bude na raspolaganju pojedincima i institucijama za istraživanje i pregledavanje, ali i da promovira partnere i destinacije, ističe ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić.

Projekt Muvitur bio je povod za realizaciju prve faze online kataloga Hrvatskog muzeja turizma ( http://zbirke.hrmt.hr ), odnosno prezentacije muzejskih predmeta iz fundusa na Internetu. Cilj je predstavljanje hrvatske turističke baštine baštine i promoviranje Muzeja i muzejskih zbirki. Projekt digitalizacije zbirki muzeja i njihove prezentacije na Internetu vodi kustosica i voditeljica zbirki Nataša Babić uz pomoć Gorana Zlodija iz tvrtke Link2 d.o.o. koji vode programiranje i dizajn.

HMT

Comments on this entry are closed.