27.06.2017.

Izložbe

Opatijske pikolece 1958.-1985.

Opatijske pikolece 1958.-1985.

RetrOpatija_OpatijskePikolece_FB_objavaPod okriljem uličnog festivala RetrOpatija u organizaciji Turističke zajednice Grada Opatije koji će se ove godine održati od 29. lipnja do 2. srpnja u Opatiji, Hrvatski muzej turizma i Dražen Turina Šajeta s ponosom Vas pozivaju na izložbu Opatijske pikolece koja će biti otvorena tijekom trajanja festivala u Villi Angiolini. Dok će čitav grad glazbom, plesom, modom, starim prometalima i na razne druge načine oživljavati popularnu kulturu dvadesetog stoljeća, izložbu Opatijske pikolece možemo slobodno nazvati “najopatijskijim” događajem ovogodišnje RetrOpatije. Izložba je, kako i sam njezin naziv govori, svojevrsna zbirka opatijskih sitnica i fotografija od kraja pedesetih do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća kao mozaik vremena u kojem je Opatija doživjela svoj najveći uspon i stekla slavu koju uživa i danas.

3Središnji događaj izložbe biti će njezino svečano otvaranje u četvrtak 29. lipnja u 20 sati, kada će prigodni program izvesti Šajeta u formaciji hotelskog dua izvodeći svoju “opatijsku pjesmaricu” dok će se na samoj izložbi naći mnoge drage sitnice poput starih gramofonskih ploča, razglednica, suvenira, notnih izdanja opatijskih festivala, brošura legendarnih motociklističkih utrka na Preluku, turističkih prospekata, uporabnih predmeta s potpisom Opatije kao i mnogih rijetkih fotografija (neke čak i u 3-D tehnici) na kojima ćemo vidjeti Opatiju i njezine građane u vremenima koje su već odavno iza nas.

1Autori izložbe Opatijske pikolece, koja je ove godine sastavljena od predmeta iz fundusa Hrvatskog muzeja turizama te privatnih zbirki nekoliko Opatijaca, imaju želju njome uspostaviti i “vezu” sa svima koju kod kuće imaju neku opatijsku “pikolecu” kako bi u budućnosti mogli zajedno napraviti još izložbi s opatijskim temama. One će zasigurno biti profiliranije, sadržajnije i veće, ali i ovaj početak nam se čini već dovoljno velik, pa Vas s veseljem pozivamo da ga posjetite.

Comments on this entry are closed.