Plakat za Mandrać 2017
Mandrać 2017.

Posljednjeg vikenda u kolovozu vološćanska lučica, uličice i skale ponovno će postati velika otvorena galerija u kojoj će sudjelovati autori iz Hrvatske i inozemstva. Slike, fotografije, razgovori, dovikivanja, turisti, šetači, vino, more, jazz – Mandrać će vrviti životom i bojama već trideset i drugo ljeto za redom!

Tradicionalna međunarodna likovna manifestacija “Mandrać – Mandracchio 2017″ sastojat će se od Malog Mandraća, na kojem mogu sudjelovati djeca od 5 do 15 godina starosti, te Mandraća za odrasle, u kojem se umjetnici natječu u nekoliko kategorija (profesionalna, studentska i opća skupina za likovne radove te fotografija).

Međunarodno natjecanje slikara Mandrać već desetljećima predstavlja ono najvrijednije u umjetnosti – sam čin kreacije, ostvaren pred očima posjetitelja i kolega umjetnika. Radi se o „ex tempore“ slikarskom natjecanju, u kojemu umjetnička djela nastaju „na licu mjesta“ i koji zbog toga svake godine vrvi brojnim umjetnicima i odiše atmosferom kreativnosti. Najbolji radovi ostvaruju vrijedne nagrade, a čitavo događanje zaključuje zanimljiv koncertni nastup na pozornici u vološćanskoj luci.