Glamour Holliwooda u Opatiji 04/04 - 29/04/2018 | 10:00 - 18:00 Izložba je otvorena od utorka do nedjelje od 10. do 18. sati, ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Od sutra, 4.4. do 29.4., u umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” možete pogledati izložbu fotografija “holivudski glamur”. Hrvatski muzeja turizma po prvi puta predstavlja seriju reklamnih portreta slavnih holivudskih legendi tridesetih i četrdesetih godina prošloga stoljeća.

Riječ je o vintage fotografijama nastalima u to doba, pristiglima upravo iz Hollywooda i namijenjene regionalnim zastupnicima poznate filmske MGM kompanije, a sve putem tadašnjih europskih distributera američkih filmova. Sjedište uglednog MGM filmskog studija u to doba bilo je upravo u  Zagrebu. Za američku filmsku kompaniju MGM kao prevoditelj i osoba zadužena za odnose s javnošću, radio je Tošo Dabac, osnivač Zagrebačke škole umjetničke fotografije. Zahvaljujući njemu fotografije su arhivirane.

Kolekcija koju predstavljamo u Hrvatskom muzeju turizma na svu sreću je sačuvana u privatnoj kolekciji i sada je ponosno predstavljamo po prvi puta u Opatiji.

Ovdje možete pogledati plakat i pozivnicu.

Izložba je otvorena od utorka do nedjelje od 10. do 18. sati, ulaz je slobodan za sve posjetitelje.