150. godišnjica organiziranog turizma na Hvaru

U utorak, 7. kolovoza 2018. godine, povodom obilježavanja 150. godišnjice turizma na Hvaru, u gradskoj lođi na Hvaru upriličiti će se svečano otvorenje izložbe “Od jedra po kojim san plovila” svestrane umjetnice Tonke Alujević.

Nakon ovog postava, Grad Hvar i Turistička zajednica Hvar u Lođi će do kraja rujna ugostiti dvije izložbe fotografija u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Hvar – „Hvar zimi“ i „Jadranski slikopisi“ Karla Kassera, u suradnji s Hrvatksim muzejem turizma iz Opatije.

Hvar je oduvijek bio i ostao biser hrvatske turističke ponude, prepoznat zbog  UNESCO lokaliteta i nematerijalne baštine, prirodnih ljepota i drugih specifičnosti, te je uvijek na svjetskoj turističkoj karti pozicioniran među pet najvažnijih odredišta u Hrvatskoj. I ove godine pozitivni turistički trendovi se nastavljaju, a jubilarna 150 obljetnica hvarskog turizma za mnoge će biti dodatni ili i novi motivator dolaska u destinaciju. Prešao je Hvar dugačak put od 15. svibnja 1868., kada je ondje osnovano Higijeničko društvo, grupa hvarskih entuzijasta prije 150 godina, kada su se organizirali kao dioničko Higijeničko društvo s ciljem stvaranja atraktivnog i lječilišnog turističkog proizvoda, kojeg su i promovirali prema stranim tržištima.