Mali Mandrać 2018.

Stanovnici Voloskog već 33. put glavni su organizatori ove ugledne i međunarodne likovne manifestacije. Njihovo nadaleko poznato gostoprimstvo, umjetnički šarm, privlači mnogobrojne likovne umjetnike iz Hrvatske i inozemstva koji su ponovo došli po dozu inspiracije na ovo čarobno mjesto.

Na „Mandraću 2018“ posvećenom 160. obljetnici rođenja uglednog opernog skladatelja Giacoma Puccinija imali smo priliku, bez obzira na nestabilno vrijeme, vidjeti pregšt zanimljivih radova na temu klasične glazbe cjenenog skladatelja.

Mali slikari su se u subotu, na međunarodnom natječaju Mandrać i ove godine okupili u velikom broju. Prijavilio se čak 58 sudionika iz Austrije, Italije, Ukrajine i svih krajeva Hrvatske. Kao i svake godine, u organizaciji Zajednice Talijana Opatija, natjecatelji su podijeljeni u dvije kategorije. U mlađoj kategoriji, od 5 do 10 godina nagrađeni su Nikola Muhović (7), Alegra Lozić (8), Grga Kunić (8), Maja Subotić (9), Lorena Čolić (6), Val Gabrijel Ćulumović (5), u kategoriji djece starije od 10 godina narađeni su Ira Crljen (12), Stella Matić (15), Kim Bendeković (14) i Emili Šebalja (15). Posebno priznanje primaju namlađi sudionici Aron i Ruben Užarević, Marul Novaković te Jan Brajković.