Villa Angiolina Krkom nekad i sad 14/09 - 21/11/2021 | 10:00 - 18:00

Hrvatski muzej turizma u suradnji s Nacionalnim parkom Krka pripremio je izložbu „Krkom nekad i sad“; prvu iz ciklusa izložbi projekta Razvoj turizma u nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Prepoznavajući značaj ovih zaštićenih područja, njihovih temeljnih fenomena i posebnosti projekt će nastojati prikazati razvoj nacionalnih parkova i parkova prirode akcentirajući pri tome ponajprije njihovu turističku povijest i suvremenu ponudu.

Po nekim je elementima Nacionalni park Krka koji obuhvaća gotovo cijeli tok krške rijeke Krke, najkompleksniji po lepezi svojih sadržaja i ponuda. Prepoznatljiv  je i po jedinstvenom nastojanju da svoju bogatu prirodnu, ali i kulturnu baštinu, originalno prezentira i učini je zanimljivom suvremenom posjetitelju. Ogledni je primjer inovativnog, pragmatičnog i odgovornog gospodarenja prirodom u kojem prirodni fenomeni i turizam ostvaruju kvalitetan suživot.

Izložbu možete pogledati svakim danom uključujući i vikende od 10 do 18 sati. Ponedjeljkom smo zatvoreni za posjetitelje.