Priopćenje v.d. ravnateljice Vesne Leiner

Drage Opatijke i dragi Opatijci, turisti i svi dosadašnji i budući posjetitelji Hrvatskog muzeja turizma!


Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da se Hrvatski muzej turizma, nakon rekonstrukcije vile Angioline, ponovno otvara za javnost, 7. svibnja 2024. godine!


Kao što mnogi od Vas znaju, izgradnju te vile za odmor, investitor i vlasnik koje je bio bogati riječki patricij i trgovac Higinio Scarpa, smatramo ishodištem opatijskog, ali i hrvatskog turizma, a upravo ove godine obilježavamo 180.-tu obljetnicu turizma u Opatiji.


Uz obnovljene, rekonstruirane i restaurirane prostore Vile, muzeju slijedi priprema i realizacija budućeg novog stalnog muzejskog postava. No, za Vas će svakodnevno vrata Muzeja biti otvorena i u prizemlju ćete moći razgledati veličanstveni autentični salon neponovljive vile Angioline.
I ne samo to, u predstojećim mjesecima očekuje Vas niz događanja i povremenih izložbi u organizaciji Muzeja koji će, sigurni smo, obogatiti kulturni i turistički život Opatije, Kvarnera i Hrvatske.


S obzirom da Muzeju slijedi veliki posao istraživanja građe za budući stalni muzejski postav, molimo za razumijevanje u iščekivanju istoga te Vas pozivamo na suradnju u stvaranju naše kulturne politike. Svi prijedlozi su dobrodošli!
Naime, Vaša podrška je ključna u očuvanju i promociji kulturne i povijesne baštine i turizma te Vas pozivamo da nam otvoreno iznesete svoje prijedloge i aktivno sudjelujete u našoj zajednici te pomognete u stvaranju posebnih iskustava za posjetitelje i stanovnike ove naše lijepe Opatije, Primorsko-goranske županije i cijele Hrvatske.


Pridružite nam se u stvaranju modernog muzeja primjerenog novim trendovima u muzejskoj struci 21. stoljeća. Muzej želi i mora biti poveznica kulturnog, obrazovnog i gospodarskog života naše zajednice.
Očekujemo vaš dolazak i uživanje u nadolazećim i jedinstvenim iskustvima koja vam Muzej turizma pruža.


Uskoro detaljnije o novim događanjima u muzeju.


Vaš Hrvatski muzej turizma,


Vesna Leiner, muzejska savjetnica pedagoginja
v.d.ravnateljica HMT-a