HRMT primljen u članstvo NEMO-a i ICOM-a!

OPATIJA – S ponosom objavljujemo vijest kako je Hrvatski muzej turizma primljen u NEMO – Mrežu europskih muzejskih organizacija, prestižnu europsku mrežu muzeja,

naš muzej jedina je muzejska institucija iz Hrvatske kao punopravni član, ostali članovi iz Hrvatske su Hrvatsko muzejsko društvo kao udruga te tvrtka Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

https://www.ne-mo.org/about-us/the-network/list-of-network-members.html

Također, kao kruna desetogodišnjeg rada, Hrvatskom muzeju turizma iz Opatije stigla je i početkom godine potvrda primitka u ICOM – Međunarodni odbor za muzeje pri UNESCO-u, koji okuplja više od 35.000 članova i muzejskih profesionalaca iz cijeloga svijeta.

Hrvatski muzej turizma iz Opatije tako se našao u društvu 136 zemalja članica ICOM-a i muzejskih stručnjaka koji unaprjeđuju rad svih muzeja i muzejske djelatnosti, te u krugu samo 34 hrvatska muzeja!

http://www.icom-croatia.hr/clanstvo/popis-clanova/

Potvrda našeg dobrog rada i raznovrsnog programa koji godinama oduševljava brojne posjetitelje Hrvatskog muzeja turizma, stigla je i pristupom u iznimno važne svjetske strukovne organizacije, a nama dala novi vjetar u leđa i motivaciju za stvaranjem još kvalitetnijeg sadržaja u muzeju.

Hrvatski muzej turizma iz Opatije zahvaljuje se i na pismu dobrodošlice glavne tajnice organizacije NEMO Julie Pagel, koja je izrazila zadovoljstvo primitkom našega muzeja u Mrežu europskih muzejskih organizacija.