Ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek oduševljena Mahlerovom izložbom u Hrvatskom muzeju turizma!

Hrvatski muzej turizma u Opatiji posjetila je, drugi put u godinu dana, ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek. Razlog posjeta je izložba o slavnom austrijskom skladatelju i dirigentu Gustavu Mahleru, koja je izazvala veliko zanimanje javnosti.

“Oduševljena sam Mahlerovom izložbom, ova simbioza Hrvatske i velikog austrijskog skladatelja najbolje prikazuje utjecaj našeg podneblja na europsku umjetnost i svrstava Opatiju u sam vrh kreativnog stvaranja brojnih umjetnika iz najrazličitijih područja.

I kao glazbenica i kao ministrica smatram kako upravo ovakve izložbe predstavljaju smisao onog najboljeg što Hrvatski muzej turizma može ponuditi, ne samo Opatijcima nego i svijetu”, zaključila je ministrica tijekom obilaska izložbe. Podsjetimo, u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” prošloga je tjedna otvorena izložba iz ciklusa “Slavni gosti u Opatiji” austrijskog skladatelja i dirigenta Gustava Mahlera koji je  koji je svoju 4. simfoniju skladao upravo u Opatiji te izradio i glavne okvire svoje slavne 5. simfonije kao i 6., koje su ga proslavile i dovele u red najizvođenijih svjetskih kompozitora.”

Uz ministricu dr.sc. Obuljen Koržinek, izložbu su pogledali i tajnica Kabineta ministrice Ana Perišić Mijić i načelnica Sektora za muzejsku i knjižničnu djelatnost Jelena Glavić-Perčin.

 

Ravnateljica HMT-a Gabrijela Krmpotić Kos upoznala je ministricu o planovima u 2019. godini te novim projektima koje će i dalje podržavati Ministarstvo kulture RH.
Izložba je otvorena do 18. studenoga, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.