Mandrać program 2018.

Trideset treći međunarodni likovni natječaj “Mandrać 2018” održati će se 23., 24., 25. 8. (subota) i 26.8.2018. (nedjelja) u malenom ali obojenom kulturom i znanošću mjestu Volosko.

Ove godine se prisjećamo uglednog talijanskog skladatelja te stalnog opatijskog gosta, Giacoma Puccinija i slavimo 160. obljetnicu njegovog rođenja.

Četvrtak, 23.8. manifestacija započinje festivalom kanzone i nastupom Martine Majerle te Mariom Šimunovićem, u 21.00 sat na mulu u Voloskom.

U petak, 24.8. se u 20.00 sat, u galeriji Gal održava otvorenje izložbe cjenjenog te u našim krajevima svima poznatog akademskog umjetnika Ivo Kalina. Na samom otvorenju će se još jednom predstaviti monografija. Održati će se isto tako svečano druženje umjetnika, prisutnih na manifestaciji Mandrać. Događaj je otvoren za sve posjetitelje.

U subotu, 25.8. u organizaciji Zajednica Talijana Opatija najavljujemo mali “Mandrać”, likovni natječaj namjenjen djeci do 15. godina. Prijave, kao i svake godine, traju od 9. sati ujutro gdje će natjecatelji dobiti podloge za crtanje. Radovi se predaju do 12. sati, nakon čega slijede mnogobrojne nagrade te slatki i slani pokloni.

Od 11 do 12.30 zakuska za male sudionike “Mandraća 2018.“ koju su pripremili naši domaćini iz Pizzerije Moho i poznate Slastičarnice KaoKakao, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo za sudjelovanje.

U nedjelju, 26.8. najavljujemo međunarodno natjecanje slikara Mandrać, koje već desetljećima predstavlja ono najvrijednije u umjetnosti – sam čin kreacije, ostvaren pred očima posjetitelja i kolega umjetnika. Radi se o „ex tempore“ slikarskom natjecanju, u kojemu umjetnička djela nastaju „na licu mjesta“ i koji zbog toga svake godine vrvi brojnim umjetnicima i odiše atmosferom kreativnosti, a najbolji radovi ostvaruju vrijedne nagrade.

Od 9 – 12 prijave autora u četiri kategorije, studentsku, fotografsku, opću i profesionalnu. Bitno je napomenuti da za prijavu u profesionalnu skupinu morate sa sobom donijeti kopiju diplome te kopiju potvrde članstva u umjetničkoj udruzi.

Od 13.00 sati – Autori koji stvaraju na licu mjesta moraju izložiti svoje radove s oznakama na prostoru lukobrana Volosko na procjenu Ocjenjivačkom sudu.

20.00 sati – SVEČANA DODJELA NAGRADA, sve sudionike manifestacije pozivamo na još jedno druženje u sklopu filmske večeri, pred Galeriju Gal, gdje možete tokom cijelog dana i večeri pogledati izložbu Ivo Kalina.

U 21.00 sat će se na trgu kod galerije Gal održati mini festival dokumentarnih eko filmova pod nazivom SEFF, smaragdni eko festival filma. Radi se o jedinstvenom putujućem festivalu o zaštiti okoliša u svijetu, čiji međunarodni festivalski tim obilazi biciklima urbana i ruralna područja prikazivajući ekološke edukativne filmove.

U slučaju kiše u nedjelju ćemo manifestaciju premjestiti u dom Liburnija na Voloskom.

Pozivnica za Mandrać 2018!

Pozivnica za izložbu Ivo Kalina!