24. i 25. kolovoza 2019. - Volosko MANDRAĆ 2019 Međunarodno slikarsko natjecanje održava se tradicionalno u mandraću Volosko zadnji vikend u kolovozu

Pozivamo sve zainteresirane na ovogodišnji Mandrać 2019. koji će se tradicionalno održati na otvorenim prostorima luke Volosko.
PROPOZICIJE:
I.
Međunarodni slikarski natječaj “MANDRAĆ 2019” održati će se 24. i 25. kolovoza 2019. godine na otvorenim prostorima luke Volosko, prilaznim uličicama i skalinama. „Mandrać 2019“ posvećen je čak trojici velikana, slavnih i poznatih gostiju Opatije: Albert Einstein (140. obljetnici rođenja), Vladimir Nobokov (120. obljetnica rođenja) i ban Josip Jelačić (160. obljetnica od smrti).
Ocjenjivački sud posebnu pažnju voditi će prilikom ocjenjivanja onih djela koja će biti inspirirana radom ovih poznatih velikana.
II.
Pravo sudjelovanja imaju slikari iz Hrvatske i inozemstva, koji se prijave kod organizatora (Hrvatski muzej turizma) u Prijemnom uredu “MANDRAĆ 2019” u skladu s ovim propozicijama. Za sudjelovanje u Profesionalnoj kategoriji obavezno je donijeti na uvid kopiju diplome Likovne akademije i članstvo u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika ili nekoj drugoj nacionalnoj umjetničkoj udruzi.
III.
Svaki sudionik može izložiti neograničeni broj slika na otvorenim prostorima prilaznih uličica, skalina i same lučice – Mandraća vodeći računa o neoštećivanju kućnih fasada. Izložene slike konkuriraju za nagrade “MANDRAĆ 2019”.
IV.
Slikari koji stvaraju svoja umjetnička djela na licu mjesta mogu gotove radove izložiti na lukobranu u nedjelju, 25. kolovoza 2019. od 13,00 sati.
V.
Novčane nagrade osigurava Grad Opatija, koje se isplaćuju na račun poslovne banke dobitnika. Dobitnik mora osigurati sve podatke potrebne za potpisati odgovarajući ugovor kako bi mu se financijska sredstva mogla uplatiti od strane organizatora, tj. Muzeja. Nagrade dodjeljuju Međunarodni ocjenjivački sud „Mandrać 2019“ kojeg čine:
CLAUDIO FRANK, akademski slikar – predsjednik (Hrvatska)
IRENA DLAKA, povjesničarka umjetnosti i kustosica (Hrvatska)
TINA TEUFEL, povjesničarka umjetnosti i kustosica (Salzburg – Museum der Moderne/Austrija)
VI.
Novčano nagrađene slike i fotografije nisu otkupne te autori zadržavaju svoje nagrađene radove.
VII.
MEĐUNARODNI OCJENJIVAČKI SUD dodijelit će sljedeće nagrade:
ZA OPĆU SKUPINU:
Prva nagrada – 3.000,00 kn
Druga nagrada – 1.000,00 kn
Posebno priznanje
Priznanje

ZA PROFESIONALNU SKUPINU:
Prva nagrada – 6.000,00 kn
Druga nagrada – 3.000,00 kn
Posebno priznanje
Priznanje

ZA FOTOGRAFIJU:
Prva nagrada – 2.000,00 kn
Posebno priznanje

ZA STUDENSKI RAD:
Prva nagrada – 1.000,00 kn
Posebno priznanje
VIII.
Organizator će promicati sve kategorije umjetnika i držati će se pravila ravnomjernog nagrađivanja i dodjeljivanja prvih nagrada. Prve nagrade se ne smiju ponavljati pobjednicima iz prethodna dva Mandraća. Želja Organizatora je omogućiti svima biti dobitnik jedne od novčanih nagrada. Novčane nagrade umanjuju se za poreze i doprinose utvrđene zakonima Republike Hrvatske.
IX.
Organizacijski odbor “MANDRAĆ 2019” pridržava pravo tumačenja ovih propozicija.

Za Organizatora/Hrvatski muzej turizma
Gabrijela Krmpotić Kos, ravnateljica

Materijal za novinare Protekli Mandrać