Hrvatski muzej turizma jedan je od partnera E_VOKED projekta koji se provodi kroz Erasmus+ program.

Hrvatski muzej turizma jedan je od partnera E_VOKED (European Museums for Vocational Education) projekta koji se provodi kroz Erasmus+ program. Nositelj i vodeći partner projekta je Mađarski muzej trgovine i turizma (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum) iz Budimpešte, a ostali partneri su finski Muzej hotela i restorana (Hotelli- ja ravintolamuseo), Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja iz Rijeke, Udruga samostalnih centara za profesionalno obrazovanje Emilia-Romagna (AECA, Associazione Emiliano-Romagnola di centri autonomi di formazione professionale), Ciparski muzej hrane (Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής), Tyne i Wear arhivi i muzeji (TWAM, Tyne & Wear Archives & Museums) te Muzeji hrane iz Parme (I Musei del Cibo della provincia di Parma).

Ciljevi E_VOKED projekta su:

  • istražiti najbolje prakse u ponudi muzeja koji sudjeluju u strukovnom obrazovanju
  • potaknuti muzeje da uspostave trajnu suradnju sa strukovnim ustanovama
  • osposobiti muzejske i kulturne stručnjake da prepoznaju potencijal uključivanja kulturnih objekata u strukovno brazovanje
  • proširiti edukacijske ponude
  • povećati brojnost i raznolikost posjetitelja osmišljavanjem novih edukacijskih radionica i ostalih aktivnosti
  • ojačati stručni identitet učenika i studenata kroz povijesne primjere

Ciljne grupe su muzejski stručnjaci koji rade s odraslima i mladima, nastavnici strukovnih obrazovnih ustanova te učenici i studenti tih ustanova.

Materijali za obuku bit će kreirani na engleskom jeziku te rasprostranjeni putem stručnih kanala. Muzeji će također dizajnirati muzejske edukativne programe i ostale aktivnosti za učenike i studente strukovnih ustanova te će još jedan produkt projekta biti digitalna publikacija najboljih praksi.

Trajanje: 36 mjeseci, od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2021.

Linkovi: Pročitaj o tome još: